V říjnu 2022 jsme si v naší advokátní kanceláři dali nelehkou výzvu – že každý den napíšeme jeden článek o územním rozvoji obcí. Cíl jsme splnili a normu dokonce překročili. Náš web je skutečně bohatší o zhruba čtyři stovky užitečných odborných textů. Nejde jen o zodpovídání dotazů, ale o zpracovanou judikaturu, kterou v během roku 2023 chrlil zejména Nejvyšší správní soud.

Všechny naše texty najdete zde. Jsme si jistí, že budou městům a obcím (a nejen jim) k užitku.  Mysleli jsme i na ty, kdo nehledají nic konkrétního, ale chtějí se dozvědět, co je ve světě územního plánování nového. Pro takové klienty jsme namísto obyčejného neužitečného PF opět připravili výběr toho nejzajímavějšího. Stáhněte si naši publikaci „Územní plány v soudní síni (2023)“.

Jestli se vám nechce jenom číst, můžete se zúčastnit na jednoho z našich pravidelných seminářů, který pro lidi ze samospráv pořádáme zcela zdarma. Účastníci o něm říkají: „Děkuji za seminář, velmi se nám líbil. Bylo to zajímavé, což se nestává úplně pravidelně. Zpravidla bývá pro nás použitelná jen malá část, tentokrát jsme poslouchali se zájmem celý seminář.“  Přihlásit se můžete zde.

Na rok 2024 chystáme další knižní novinku, na níž usilovně pracujeme a která by měla vyjít v nakladatelství Wolters Kluwer – publikaci s pracovním názvem „Změna klimatu v územním plánování: Jak (nejen) CO2 omezuje vlastnická práva“.

 

Jak vidíte, díky nám dáte v roce 2024 územní plán konečně do pořádku!

PS: Pokud přemýšlíte nad novoročními předsevzetími, máme pro Vás podnět: novela zákona o obcích přináší výslovnou úpravu pro možnost konání zasedání zastupitelstva či rady distančním způsobem (formou videokonference). Více o této možnosti píšeme zde.